Arhiva vesti
                   

U MEDVEĐI ISPLAĆENA POSLEDNjA TRANŠA ZA PODSTICAJ POLjOPRIVREDNICIMA

29. Novembar 2016.

Medveđa – U opštini Medveđa je obavljena dodela ugovora za 28 poljoprivrednika, odnosno isplaćena je poslednja tranša podsticaja za poljoprivredu u iznosu od 1.483.787,77 dinara. Za isplatu je ostalo još 500.000 dinara za meru veštačkog osemenjavanja krava i junica, što će biti urađeno u narednom periodu.

„Plan nam je da u narednoj godini iz budžeta izdvojimo veći iznos za podsticaj u poljoprivredi. Već sada počinju pripreme za program podsticaja za narednu godinu, u kojem bi trebalo da sagledamo i poljoprivrednike koji ove godine nisu prošli zbog toga što su sredstva namenjena ovim konkursom utrošena pre roka završetka konkursa“, istakao je predsednik opštine Medveđa,  Nebojša Arsić.

Budžetom za 2016. godinu, za poljoprivredu su opredeljena sredstva u iznosu 10 miliona dinara. Od tog iznosa 9,5 miliona je namenjeno za investiranje u nabavku nove mehanizacije, grla stoke i sistema za navodnjavanje. Za pomenuti iznos konkurisalo je i dobilo sredstva 168 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine Medveđa.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo