Arhiva vesti
                   

U BUJANOVCU UVEDENE VANREDNE MERE

9. Juli 2020.

Bujanovac - Zabrana organizovanja veselja, svadbi, rođendana, sportskih manifestacija, kao i okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru neke su od vanrednih mera koje je proglasio Štab za vanredne situacije opštine Bujanovac u sredu, u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Mere su donete na predlog dr Lele Jovanović, direktorke Doma zdravlja zbog, kako je rekla, "alarmantane situacije sa korona virusom u opštini", prenose Bujanovačke.

 Ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata – kafića, restorana, hotela, kladionica, sala za organizovanje proslava i dečijih igraonica, od 7 do 20 časova.

 U ovim lokalima za stolom ne sme biti više od dve osobe i mora se poštovati obavezna distanca od dva metra između gostiju i stolova, a zaposleni moraju nositi zaštitne maske, navodi se u odluci.

U zatvorenom prostoru – javnim ustanovama, prevozu, bankama, poštama, kladionicama i firmama, obavezno je nošenje zaštitne maske ili vizira i održavanje distance od dva metra.

 „Rad kozmetičkih i frizerskih salona, fitnes centara i teretana organizovati uz sprovođenje svih mera zaštite”, kaže se u odluci.

 Kako je Bujanovačkim rekao zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, vanredne mere stupaju na snagu odmah.

Koliko dugo će biti na snazi zavisiće od razvoja situacije, ali svakako ne kraće od dve nedelje, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

Izvor: OK Radio, Bujanovačke i Koordinaciono telo