Arhiva vesti
                   

U BUJANOVCU OBELEŽEN DAN STUDENATA

9. April 2014.

Bujanovac – Dan studenata u Bujanovcu obeležen je svečanom dodelom 863 opšrtinskih stipendija visokoškolicima iz te opštine, a za tu svrhu iz opštinskog budžeta je izdvojeno deset miliona dinara.

Dobitnicima su stipendije uručene u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“, a predao ih je načelnik Odeljenja za društvene delatnosti u opštini Bujanovac Bajram Fejzulahu.

Na osnovu odluke opštinskog veća iz opštinskog budžeta je za studentske stipendije ove godine ukupno izdvojeno deset milion adinara, a stipendije su dodeljene po osnovu ostvarenog uspeha.

Svi brucoši dobili su po deset hiljada dinara, ali su za stipendije mogli da konkurišu samo odlični učenici, dok je za starije studente za dobijanje opštinske stipendije bilo neophodno da su redovsno upisali akademsku 2013/2014 godinu, dok je iznos stipendije zavisio od proseka ocena u prethodnoj godini i iznosio je od 11.000 do 20.000 dinara.

Izuzetak su studenti odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice koji su, na osnovu obrazloženja opštinske uprave, zbog manjih troškova studiranja, dobili po 7.000 dinara.

Najveći broj studenata iz opštine Bujanovac studira na nekom od fakulteta u Prištini, Tirani i državnom univerzitetu u Tetovu u Makedoniji, a nekoliko stotina studenata studira u samom Bujanovcu, gde je Ekonomski fakultet iz Subotice, pre tri godine, otvorio svoje odeljenje.

Izvor: Danas i Koordinaciono telo