Arhiva vesti
                   

U BUJANOVCU 40 ZAPOSLENIH VIŠAK

21. Novembar 2017.

Bujanovac - Opštinsko veće  Bujanovca usvojilo je odluku o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu.

Predsednik opštine Šaip Kamberi rekao da je pomenuta odluka osetljivo pitanje jer treba smanjiti ukupan broj zaposlenih za 40 lica i to ne samo u opštinskoj upravi.

„Naša je namera da ovo pitanje rešavamo sporazumno sa zaposlenima koji su pred penzijom kroz socijalni program. Imamo 27 takvih radnika, a imamo i 13 radnika koji su već prihvatili socijalni program” istakao je Kamberi.

Kako je naveo, bude li se kasnilo sa donošenjem ove odluke, sledi sankcija ministarstva koja preti obustavom transfera sredstava sa viših nivoa vlasti.

Načelnik Opštinske uprave Bujanovca Fadil Aliti je naveo da je za za ovu  lokalnu upravu bilo odobreno 507 zaposlenih na neodređeno vreme za 2016. godinu,  a 467 za 2017. godinu.

„Komunalac” ima najviše radnika pred penzijom i očekuje se da će se na taj način doprineti  bezbolnijem rešavanju ovog pitanja.

Izvor: Vranjske i Koordinaciono telo