Arhiva vesti
                   

U BUJANOVAČKU BANjU SA VAUČERIMA MINISTARSTVA

23. Decembar 2016.

Bujanovac – Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji odazvaće se javnom pozivu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija  i  prijaviće se za realizaciju šeme dodele vaučera za podsticanje razvoja domaćeg turizma, rekao je dr Stojanča Savov, direktor ovog banjskog lečilišta.

 „U toku je priprema neophodne dokumentacije. Ovo je treća godina kako konkurišemo za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u našem objektu. Tokom prethodne dve godine imali smo, u proseku, oko stotinu gostiju godišnje koji su koristili vaučere”, rekao je Savov.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podseća da se podsticanje razvoja domaćeg turizma sprovodi kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera.

Maksimalni iznos sredstava koji se po vaučeru može refundirati ugostitelju je 5.000 dinara.

Lista ugostitelja će biti objavljena najkasnije do 30. decembra ove godine, dok je krajnji rok  za njihovo korišćenje 20. novembar 2017. godine.

Izvor: Vranjske i Koordinaciono telo