Arhiva vesti
                   

U BUJANOVAČKIM SREDNjIM ŠKOLAMA MESTA ZA 360 ĐAKA

21. Jun 2021.

Bujanovac – Beograd -  U bujanovačkim srednjim školama „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“, ove godine će biti mesta za 360 svršenih osnovaca.

Škola „Sveti Sava“ može da upiše maksimalno 150 učenika u prvoj godini, odnosno jedno odeljenje i 30 đaka više nego prošle godine, dok je u školi „Sezai Suroi“ došlo do smanjenja za jedno odeljenje, pa ova škola može da primi 210 učenika u prvu godinu.

Kako je  rekla direktorka škole „Sveti Sava“, Biserka Jović, ova škola u četvrtom stepenu upisuje tri odeljenja na obrazovnim profilima „carinski tehničar“,  „medicinska sestra – vaspitač“ i novi profil „službenik u bankarstvu i osiguranju“

U trećem stepenu je  kombinovano odeljenje sa po 15 učenika na profilima „auto-mehaničar“ i novom „mehaničar grejne i rashladne tehnike“ i odeljenje na smeru „kuvar“.

„Iskreno se nadamo da ćemo sa novim obrazovnim profilima privući učenike. Posebno očekujemo dobar odživ na smeru „mehaničar grejne i rashladne tehnike“, jer je potpuno u skladu sa vremenom u kojem živimo i potrebama. U svakom području rada nedostaju kvalifikovani majstori“,kaže direktorka.

Prema rečima direktora škole „Sezai Suroi“ ,Zejnija Fejzulahua, škola ove godine upisuje sedam odeljenja sa po najviše 30 učenika.

„Svršenim osnovcima su na raspolaganju 60 mesta, odnosno dva odeljenja gimnazije, po jedno odeljenje u oblasti medicine, ekonomije, elektrotehnike i po jedno u četvrtom i trećem stepenu u mašinstvu”,naveo je Fejzulahu.

Završni ispiti za osnovce su zakazani za 23, 24, i 25. jun, nakon čega budući srednjoškolci popunjavaju liste želja, a potom u drugoj nedelji jula počinje upis u srednje škole.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo