Arhiva vesti
                   

U BAZI JUG KOD BUJANOVCA ZAVRŠENA PROVERA SPREMNOSTI PRIPADNIKA VS ZA UČEŠĆE U MISIJI UN U LIBANU

27. Septembar 2019.

Bujanovac – U bazi "Jug" i na poligonu "Borovac" kod Bujanovca završena je trodnevna vežba "Srpski štit 15" čiji je cilj provera spremnosti jedinica Vojske Srbije za učešće u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija "UNIFIL" u Libanu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, pešadijska četa Treće brigade Kopnene vojske za učešće u multinacionalnoj operaciji "UNIFIL", vežbala je u uslovima koji ih očekuju i u multinacionalnom okruženju u Libanu, a situacije na vežbi su "u potpunosti prilagođene onima koje ih očekuju na terenu".

"Tokom tri dana uvežbavani su organizacija rada u bazi, patroliranje, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, kontrola masovnih okupljanja, postupci u slučaju nailaska na minsko-eksplozivne prepreke, napad na patrolu, napad na bazu i ostalo", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je vežbi prisustvovao potpukovnik Huan Alberto Kios, komandant Španskog bataljona u okviru multinacionalne brigade u sektoru "Istok", u čijem će sastavu pešadijska četa Treće brigade izvršavati zadatke u zoni operacije misije "UNIFIL".

Izvor: Beta i Koordinaciono telo