Arhiva vesti
                   

„TVOJA TAČKA GLEDIŠTA“ – RADIONICA O ANGAŽOVANjU MLADIH KROZ MOBILNO NOVINARSTVO

28. Mart 2019.

UNICEF Srbija organizuje radionicu o korišćenju mobilnog novinarstva kako bi podstakao mlade da podele svoje stavove i mišljenja o ciljevima održivog razvoja i o zajednici. Radionica će se održati 30. marta 2019. godine u Beogradu. Tačna lokacija će biti naknadno objavljena.

Radionicu će voditi mladi novinar i aktivista Jusuf Omar, pokretač inicijative Hashtag Our Stories.  Mladi će biti upoznati sa ciljevima održivog razvoja i osnovnim principima Konvencije o pravima deteta. Radionica će se zasnivati na upotrebi inovativnih metoda, kao što je korišćenje pametnih telefona za stvaranje slika, audio i video snimaka.

Mladi će biti osposobljeni da iznesu svoje mišljenje o potrebama zajednice i ohrabreni da sa vršnjacima i vršnjakinjama dalje razgovaraju o temama koje ih se tiču.

Mišljenje mladih će biti usvojeno kao izvor informacija za Dobrovoljni nacionalni izveštaj za Srbiju o napretku ka ciljevima održivog razvoja, što je jedinstvena prilika da se u prvi plan stave pitanja koja se tiču dece, adolescenata i mladih.

UNICEF poziva da se na radionicu prijave mladi koji imaju od 15 do 24 godine, aktivno učestvuju u društvu i interesuje ih uloga mladih u društvu, dolaze iz različitih opština u Srbiji i vladaju osnovnim znanjem engleskog jezika. Ohrabruju se mladi iz osetljivih grupa da se prijave.

Zainteresovani kandidati  treba da pošalju video snimak u trajanju do 20 sekundi o tome zašto žele da učestvuju u radionici ili kako vide ulogu mladih u zajednici, kao i da popune projavu na https://unicefsrbija.typeform.com/to/kPQo30

UNICEF će pokriti troškove učešća i prevoza za sve učesnike van Beograda, kao i osveženja tokom radionice.

U slučaju bilo kakvih pitanja, obratite se Aleksandri Anđelić na aandjelic@unicef.org.

Više informacija o radionici je dostupno na www.unicef.org

Izvor: UNICEF Srbija i Koordinaciono telo