Arhiva vesti
                   

TURISTIČKE ORGANIZACIJE MEDVEĐE I LEBANA NA 17. SAJMU TURIZMA U NIŠU

28. April 2016.

Medveđa, Lebane - Turističke organizacije opština Medveđa i Lebane predstavile su se na 17. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora „Merak nema cenu“, koji se održava u niškoj hali Čair. Na štandu je predstavnjena ponuda  koja uključuje tople vode Sijarinske banje, Caričin grad, planinu Radan i turizam na selu, vina iz Vlasotinca, manifestacije grada Leskovca itd.  Turistički potencijali  opština Medveđa i Lebane predstavljeni su posetiocima Sajma u formi propagandnog materijala.  

Posebna tema ovogodišnjeg Sajma je gastronomija, pa će posetioci i učesnici Sajma imati priliku da degustiraju specijalitete niške kuhinje i najbolja vina niškog kraja.  U okviru pratećih programa, biće organizovana i 3. Konferencija o avanturistčkom turizmu i aktivnom odmoru u prirodi, na kojoj će se predstaviti klubovi i organizacije čije aktivnosti u oblasti avanturističkog tuirzma sadrže viziju i ciljeve lokalnog ekonomskog razvoja opština i gradova iz kojih dolaze.

Posetioce Sajma očekuju i brojne prezentacije banja, festivala, turističkih destinacija Srbije i regiona, kao i nagradne igre koje će učesnici sajma organizovati na svojim štandovima. Ulaz za posetioce je besplatan. Organizator Sajma je Turistička organizacija Niša.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo