Arhiva vesti
                   

TRI „OSKARA KVALITETA“ ZA MEDVEĐU

14. Novembar 2018.

Medveđa – Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije u okviru 27. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2018. godine, opština Medveđa dobila je tri „Oskara kvaliteta“, priznanja koja dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i poslovnu izvrsnost – FQCE.

Od mnogobrojnih opština i gradova koji su konkurisali za prestižnu nagradu, Medveđa je za izvrsnost osvojila tri i to u oblastima: liderstvo, ljudski resursi i odnos prema društvu.

Samoj svečanosti i dodeli priznanja „Oskar kvaliteta 2018“ prisustvovao je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić sa svojim timom, koji su vredno radili na unapređenju kvaliteta rada u Opštinskoj upravi opštine Medveđa.

Prilikom uručivanja priznanja pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević naglasio je da je opština Medveđa pravi primer kako se jedna mala opština bori za standarde u cilju podizanja kvaliteta proizvoda i usluga prema korisnicma.

Predsednik ove opštine je istakao da je jedini osećaj koji ga obuzima ponos na svoje saradnike i svoj tim, i na sve stanovnike Medveđe koji su ovu nagradu najviše zaslužili i kojima posvećuje istu.

„Gorda i ponosna opština na jugu Srbije gde meštani prave puteve od poludragog kamena, bogata mineralnim vodama, sa više od tone zlata koje leži u jalovištu, Pored svog prirodnog bogatstva, ljudi su naše najveće blago, častan narod Gornje Jablanice  je  svojim gostoprimstvom  i ljubaznošću  zaslužio ovakva priznanja”, istakao je Arsić.

Dodela Oskara kvaliteta je izuzetno važna manifestacija i predstavlja krunu vrednovanja svih aktivnosti na unapređenju kvaliteta rada u realnom i privatnom sektoru u toku jedne godine.

Stručni žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih organizacija, vrednovao je rezultate na osnovu devet kriterijuma: liderstvo, strategija i politika, ljudski resursi, partnerstvo i resursi, zatim procesi, proizvodi i usluge, zadovoljstvo korisnika, zadovoljstvo zaposlenih, odnos prema društvu i poslovni rezultati.

Izvor: Jugmedia i Koordinacino telo