Arhiva vesti
                   

TRENING O JAVNOM ZASTUPANjU ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA

2. Decembar 2019.

Forum civilne akcije Forca, kao lokalni Resurs centar, organizuje trening za javno zastupanje.

Trening će se održati u Ivanjici od 6. do 8. decembra, dok zainteresovani mogu se prijave za učešće na njemu na https://gradjanske.civicatalyst.org/javno_zastupanje_FoRca

Cilj održavanja pomenutog treninga je pružanje znanja i priručnika organizacijama civilnog društva u prevazilaženju najčešćih problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu, ali i izgradnji njihovih jačih i kvalitetnijih odnosa sa lokalnom samoupravom i drugim relevantnim subjektima u zajednici.

Trening javnog zagovaranja će biti održan kroz  interaktivne sesije u okviru kojih će prisutni predstavnici/ce OCD dobiti ključne informacije i praktične savete o različitim temama, značajnim za njihov rad kao što su šta je javno zagovaranje, transparentno finansiranje programa i projekata udruženja, uključivanje OCD u procese donošenje odluka.

Javno zagovaranje obuhvata niz aktivnosti koje imaju za cilj da utiču na odluke donete od strane državnih organa, internacionalnih institucija ili drugih moćnih organizacija.  Zagovaranje ima za cilj da utiče na ishode, uključujući odluke u vezi sa politikom i raspodelom resursa.

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo