Arhiva vesti
                   

TASIĆ: REKONSTRUKCIJA IDE PO PLANU, U NAŠU ŠKOLU SE VRAĆAMO POČETKOM NAREDNE GODINE

20. Maj 2022.

Bujanovac – Beograd -  Kompletna rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, vredna više od 200 miliona dinara, odvija se po planu, kaže direktor Nenad Tasić i procenjuje da je realno očekivati da se đaci u renoviranu zgradu vrate u januaru sledeće godine – početkom drugog polugođa.

Po Tasićevim rečima, od januara kada su počeli radovi završen je vodovodni i kanalizacioni sistem, elektro-instalacije, grejanje i termo-izolacija na krovu.

Na tabli sa informacijama o projektu kao datum završetka radova stoji 10. jun ove godine, međutim Tasić kaže da se radi o ogromnoj investiciji i da je realno da radovi traju duže.

Naglasio je da je dobio uveravanja od predstavnika preševske firme „Vijator“ koja je izvođač radova, da će kompletna rekonstrukcija biti završena u decembru ove godine.

Nakon toga treba sačekati upotrebne dozvole.

Tasić kaže da se sve radi striktno po projektu i da nemački donator i investitor insistira na najvišim standardima energetske efikasnosti.

„Stari prozori će svakako ostati u vlasništvu škole i njima ćemo raspolagati u skladu sa potrebama. Nešto će se ugraditi po područnim odeljenjima, nešto prodati, a novac iskoristiti za kupovinu školskog inventara“, ističe direktor.

Sredstva za rekonstrukciju oronulog objekata „od temelja do krova“ zapravo su donacija Evropske unije, odnosno nemačke banke KFNj, a u Bujanovac su stigla preko republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima na osnovu projekta opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER).

Đaci i nastavnici su se privremeno iselili iz škole i nastava se odvija u bujanovačkim srednjim školama „Sezai Suroi“ i „Sveti Sava“.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo