Arhiva vesti
                   

SVEČANOM SEDNICOM SKUPŠTINE OBELEŽEN DAN OPŠTINE MEDVEĐE

21. Maj 2019.

Medveđa – Opština Medveđa je, uz mnogobrojne zvanice, svečanom sednicim Skupštine obeležila svoj dan, 75 godina od oslobođenja od fašizma, a zaslužnim građanima su dodeljena priznanja.

Posle svečanog otvaranja rekonstruisane opštinske zgrade, svečana sednica u Domu kulture, počela je himnom Bože pravde, a potom je aklamacijom usvojen dnevni red, koji se sastojao od uručenja zahvalnica istaknutim pojedicima koji su u prošloj godini doprineli razvoju Medveđe. Pre uručenja priznanja gostima se obratio predsednik opštine, Nebojša Arsić, a potom je kroz kratak film prikazano sve ono što je urađeno u minuloj godini.

 “Naš ponos je naša multietičnost i prijateljski odnosi Srba, Alabanca, Crnogoraca i Roma. Ovu slogu i harmoniju moramo u nasleđe i amanet ostaviti generacijama koje dolaze”, rekao je Arsić.

On je ocenio da su Medveđani danas na pravom putu, putu oporavka i napretka.

 “O tome svedoče brojni infrastrukturni projekti, poboljšani uslovi života naših građana, bolji uspesi naše dece. Možete se i sami uveriti da ovogodišnji Dan opštine Medveđe obeležavamo u lepšoj Medveđi koja iz godine u godinu postaje mesto kvalitetnijeg i ugodnijeg života naših građana. Koraci su bili teški i mukotrpni, ali dan u jednoj godinije uvek bio mali za nove poslove“, istakao je Arsić.

Arsić je još napomenuo da su se prethodnih godina obnavljali putevi, gradili mostovi, gradile i renovirale crkve i džamije, sportski tereni, ulične rasvete, unapredili sport, renovirali dvorište vrtića, rekonstruisali Dom zdravlja, zgradu opštine, a uskoro će biti rekonstruisane još dve škole i RH centar u Sijarinskoj Banji.

„Mogli bi smo još mnogo toga da nabrajama, ali je najbitnije da  verujemo jedni drugima, da zajedno krenemo još napred, da ostavimo pojedina neslaganja i mimoilaženja jer je opšti interes naroda Medveđe važniji od bilo čega drugog“, zaključio je Arsić.

Prisutnima se obratio i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković, koji je rekao da će ubuduće biti veća izdvajana za Medveđu.

„Za ovu godinu smo planirali još veća sredstva, oko 53 do 54 miliona dinara, koja će biti utrošena za infrastrukturne objekte, pre svega za mrežu puteva na teritoriji opštine Medveđa. Istovremeno, obezbedili smo ove godine novac za stipendije za 63 srednjoškolaca, koji će je primati 10 meseci u iznosu od 6.000 dinara, obezebedili smo učenički pribor za 72 đaka prvaka i nadamo se da ćemo u narednom periodu nastaviti sa ovakvom aktivnošću, a pomoć od Vlade Srbije je mnogo veća“, istakao je Stanković.

Stanković je dodao da je osnovna preokupacija zapošljavanje većeg broja ljudi s obzirim da je nekoliko firmi, koje su bile u lošem stanju, kupljeno i da će država pomoći i zaposliti znatno veći broj ljudi.

„Nadam se da je Medveđa nesporna teritorija, da je to obaveza države da ulaže u teritoriju i da ćemo sledeću godinu dočekati sa još boljim rezultatima.“, naglasio je Zoran Stanković.

Po podeli priznanja, priređen je kratak zabavno kulturi program, a potom je otvorena izložba Predraga Baje Lukovića, takođe rodom iz Medveđe.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo