Arhiva vesti
                   

„SVE ZA OBIČNOG ČOVEKA“

3. Juli 2014.

ZORAN STANKOVIĆ, PREDSEDNIK KOORDINACINOG TELA- IZJAVA ZA VEČERNjE NOVOSTI

Za 14 godina postojanja Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, država je u infrastrukturu ovih multietničkih opština uložila više od 70 miliona evra. Posredstvom stranih donatora, u razvoj ovih opština uloženo je još 35 miliona evra, a ove godine država je-takođe preko ovog tela-obezbedila 246 miliona dinara, što je povećanje od devet odsto u odnosu na lane, izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.

Stanković, pri tome, ne negira postojanje političkih problema, ali dodaje da će se ta pitanja rešavati od septembra-kroz zahteve Albanaca koji su postavljeni u sedam tačaka.

-Državna politika koju sprovodimo prvenstveno je usmerena na poboljšanje ekonomske situacije. U svakodnevnim kontaktima sa lokalnim samoupravama definišemo probleme i rešavamo ih postepeno-kaže Stanković i kao najvažnije delatnosti u cilju poboljšanja standarda stanovništva, ističe otvaranje porodilišta u Preševu, početak rada subotičkog fakulteta u Bujanovcu, stipendiranje oko 250 učenika srednjih škola i 40 studenata.

TEMA

ZAHTEVI albanskih lidera za smenu Zorana Stankovića, zbog „nedostatka političkog uticaja“, saznajemo, bili su tema i razgovora dvojice poslanika Šaipa Kamberija i Rize Halimija- sa Aleksandrom Vučićem, uoči formiranja Vlade. Stanković, međutim, to ne želi da komentariše iz profesionalnih razloga...

IZVOR: Večernje novosti