Arhiva vesti
                   

SUSRET STANKOVIĆA SA STUDENTIMA ODELjENjA EKONOMSKOG FAKULTETA IZ SUBOTICE U BUJANOVCU

7. Decembar 2017.

Beograd -  Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, se danas u Palati Srbije obratio studentima Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.

Nakon što je studentima poželeo  dobrodošlicu, predsednik Koordinacionog tela je istakao da Odeljenje Ekononskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu do sada ima  89 diplomiranih studenata, kao i  da je je stav Koordinacionog tela da bi 20 svršenih studenata tog fakulteta treblo da bude primljeno u radni odnos na fakultetu u Bujanovcu, kao i u firmama  i lokalnim samoupravama  Preševa, Bujanovca i Medveđe. Stanković je  kazao da bi Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu trebalo, za deset do petnaest godina, da  postane samostalan fakultet sa svojim kadrom, koji bi uključivao najbolje svršene studente fakulteta u Bujanovcu. On je posavetovao  prisutne studente da  nakon završetka studija treba da nastave da rade, da se usavršavaju i povezuju,  dodavši da je Koordinaciono telo tu da im pomogne.

Stanković je istakao da prisutni studenti treba da unesu ekonomski boljitak na prostor opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, jer u toj oblasti trenutno nema stručnjaka koji su potrebni.  Zamolio je studente za njihovu saradnju, odnosno  da se obrate Koordinacionom telu za pomoć kada nešto ne budu znali da urade. Naglasio je da država ima obavezu da im ukaže šansu, i da će se Koordinaciono telo, zajedno sa lokalnim samoupravama,  potruditi da se data obećanja realizuju.

Studentima se obratila i Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede Republike Srbije, koja je kazala da je u Ministrastvu privrede  zadužena za mala i srednja predućeća, projekte koji se finasiraju iz fondova EU i za razvoj preduzetništva. Ona je ohrabrila prisutne studente da nakon završetka studija  ili ostanu na fakultetu ili posao pronađu u privredi pomenutih opština.  Naglasila je da je 2017. godina proglašena za godinu preduzetništva i predložila studentima da pogledaju programe Ministarstva za započinjanje sopstvenog poslovanja. Istakla je da je Ministarstvo privrede otvoreno za saradnju i da može, po potrebi, da organizuje kratke kurseve za prisutne studente.

Stanković i studenti su ostatak vremena proveli u postavljanju pitanja i davanju odgovora, kao i u druženju.

Na sastanku su bili prisutni i predstavnci Misije OEBS u Srbiji, Odeljenja  Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu i šef kabineta predsednika opštine Bujanovac. 

Izvor: Koordinaciono telo