Arhiva vesti
                   

STIPENDISTI U POSETI KOORDINACIONOM TELU

22. Decembar 2011.

Jedanaestoro stipendista studenata Univerziteta u Novom Sadu, u sredu 21. decembra posetili su Koordinaciono telo.

Od 2011. godine Koordinaciono telo realizuje program stipendiranja mladih iz opština Bujanovac i Preševo radi sticanja visokog obrazovanja u multietničkoj sredini kao što je Novi Sad. Stipendisti, koji su prva generacija programa, razgovarali su sa direktorkom Koordinacionog tela Danijelom Nenadić o njihovom dosadašnjem iskustvu života u Novom Sadu. Svi su uspeli  da se prilagode novoj sredini i, što je najvažnije, da steknu veliki broj prijatelja, da ostvare i rezultate tokom prva tri meseca studija. Studenti iz albanske zajednice uspeli su da savladaju srpski jezik, što im olakšava komunikaciju sa drugim kolegama, praćenje nastave i polaganje kolokvijuma i ispita.

Studente Univerziteta u Novom Sadu očekuju novi izazovi budući da je pred njima prvi ispitni rok. Direktorka Koordinacionog tela podsetila ih je da bez napornog rada nema rezultata, a poželela im je i sreću na predstojećim ispitima.

Koordinaciono telo nastojaće da u 2012. godini obezbedi još veći broj stipendija za mlade iz opština Bujanovac i Preševo, zainteresovane za studiranje na fakultetima u Novom Sadu.