Arhiva vesti
                   

STIPENDIJE ZA STUDENTE SA ZAPADNOG BALKANA (ROK: 15. JANUAR 2020)

9. Januar 2020.

College of Europe (https://www.coleuropenatolin.eu/ ) je objavio konkurs za stipendije za nove studente u školskoj godini 2020/2021. Odlukom poljskog predsedavanja Berlinskim procesom, Ministarstvo spoljnih poslova Poljske dodeliće šest punih stipendija studentima sa zapadnog Balkana za kampus Natolin u Varšavi.

Kandidati mogu da pošalju svoje prijave do 15. januara 2020. godine.

Koledž koji ima kampuse u Natolinu (Poljska) i Brižu (Belgija) je najstarija institutucija postdiplomskih evropskih studija. Osnovana je 1949. godine u Brižu nakon Kongresa u Hagu. Pre 27 godina, na poziv poljske vlade, Natolin kampus osnovan je u Varšavi. Oba kampusa svake godine okupljaju više od 400 postdiplomskih studenata i mladih profesionalaca iz više od 50 zemalja koji žive, uče i rade zajedno uz jedinstveni doživljaj Evrope.

Zahvaljujući podršci evropskih institucija, vlada i drugih javnih ili privatnih institucija, svake godine je stipendirano oko 70 posto studenata. Među njima su i najzaslužniji studenti koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana.

Dodatne informacije o konkursu su dostupne na  http://euinfo.rs/wp-content/uploads/2014/09/Call-for-applications-to-post-on-your-channels-College-of-Europe.pdf

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo