Arhiva vesti
                   

Stažisti Programa stručne prakse u poseti Službi Koordinacionog tela i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

23. Mart 2022.

Beograd – Stažisti OEBS-ovog Programa stručne prakse  razgovarali su sa  Gordanom Čomić, ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Danijelom  Nenadić, v.d. direktorke Službe Koordinacionog tela.

Program stručne prakse Misija OEBS-a u Srbiji realizuje u saradnji sa osam državnih institucija, među kojima je i Služba Koordinacionog tela. Pored Službe Koordinacionog tela stažisti obavljaju praksu i u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Agenciji za sprečavanje korupcije, Pravosudnoj akademiji i Agenciji za zaštitu životne sredine.

Agendom Programa predviđene su posete stažista svakoj od državnih institucija koje učestvuju u njemu. Nakon razgovora sa ministarkom Čomić i v.d. direktore SKT Nenadić, stažisti su obišli zgradu „Palata Srbija“ u pratnji kustosa.

Dvanaest stažista iz Preševa, Bujanovca, Medveđe, Prijepolja, Sjenice i Novog Pazara obavljaju stručnu praksu u ovim institucijama od 1. novembra 2021. godine do 3. maja 2022. godine.

Izvor: Koordinaciono telo