Arhiva vesti
                   

STATISTIKA COVID-19 U SRBIJI

27. Mart 2020.

Kancelarija za IT i eUpravu otvorila je podatke i učinila dostupnim statistiku o broju zaraženih virusom COVID-19 na teritoriji  Republike Srbije.

Građani i građanke na linku www.covid19.data.gov.rs mogu da vide podatke o dnevnom i ukupnom broju zaraženih, kao i vizuelizaciju ovih podataka po opštinama i gradovima počevši od 6. marta kada je u Srbiji i zvanično zabeležen prvi slučaj oboljenja COVID-19.

U toku je i postavljanje podataka i o broju građana/ki koji su u samoizolaciji po opštinama i gradovima, a svi podaci mogu da se izvezu u xls i csv formatu za dalju obradu i vizuelizaciju.

Kancelarija za IT i eUpravu poziva građane i građanke da koriste ove podatke i da se jave sa svojim rešenjima na opendata@ite.gov.rs.

Rešenje koje je iskorišćeno za postavljanje i vizuelizaciju podataka je jedno od pobednika izazova otvaranja podataka u Srbiji – Opštine Srbije  (https://opstine.data.gov.rs/ ) u okviru projekta „Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti”, koji se realizuje uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Svetske banke, Vlade Velike Britanije i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (SIDA).

Izvor: www.ite.gov.rs i Koordinaciono telo