Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ: PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA SU BILE, JESU I OSTAĆE SASTAVNI DEO SRBIJE

2. Juli 2019.

Bujanovac – Biće za pohvalu ako sednica u Prištini doprinese da najavljena pomoć bude utrošena za dobrobit građana opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, koje su bile, jesu i biće sastavni deo Srbije, a oni koji nemaju šta drugo da rade neka pričaju o otcepljenju i pripajanju bilo koje teritorije, uključujući Kosovo i Metohiju“, izjavio je u Bujanovcu predsednik Koordinacionog tela za opšrine Bujanovac, Preševo, Medveđa, Zoran Stanković.

Za Stankovića, koji je boravio u Bujanovcu dok se u Prištini održavala sednica privremenih institucija posvećena „trenutnoj situaciji u Preševu, Bujanovcu i Medveđi i problemima Albanaca“, kako je formulisana jedina tačka dnevnog reda, „biće pohvalno i ako sednica doprinese boljem razumevanju građana Prištine i građana Bujanovca, Preševa i Medveđe“.

„U Bujanovcu sam da bi rešili probleme u vezi izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda i obezbeđivanja udžbenika za nastavu na albanskom jeziku“, prvo je što je okupljenim novinarima saopštio predsednik Koordinacionog tela.

Kako je rekao, na sastanku sa predsednikom opštine, Šaipom Kamberijem razgovaralo se „upravo o ovim krucijalnim temama, koje tište građane opštine“.

„Razgovarali smo i o zapošljavanju, upisu studenata na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu, dakle o tekućim problemima opštine na čijem rešavanju radimo zajedno sa lokalnom samoupravom“, kaže Stanković.

Govoreći o fabrici za preradu otpadnih voda, koja bi, pored ostalog okončala višegodišnje nedaće stanovnika Novog naselja i Bujanovačke banje gde često dolazi do izlivanja fekalija, Stanković je istakao da je „u fazi rešavanja“.

„Idejni nacrt je urađen i za Bujanovac i za Preševo. Očekujemo da se obezbede 7 miliona evra za realizaciju“, rekao je on.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo