Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ: ODOBRENA POSETA PREDSEDNIKA ALBANIJE MEDVEĐI

24. Novembar 2017.

Beograd, Medveđa – „Državni organi Republike Srbije odobrili su dvodnevnu posetu predsednika Albanije Ilira Mete opštini Medveđa, koja je najavljena za 26. i 27. novembar kao privatna,“ izjavio je predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

„Predsednik Albanije dolazi u privatnu posetu o kojoj su obavešteni i koju su odobrili državni organi. Predsednik Opštine Medveđa, Nebojša Arsić, i  ja sačekaćemo ga na administrativnom prelazu na Mutivodama", kazao je predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković.

Stanković je dodao da ga je pomoćnica predsednika Opštine Medveđa Ljema Đema obavstila da je predsednik Albanije zatražio neformalni razgovor samo sa albanskim i srpskim odbornicima u Skupštini opštine Medvedđa „u cilju pokazivanja da Srbi i Albanci mogu da žive u zajedništvu.

Od Đeme je Stanković saznao i da se tokom boravka predsednika Albanije ne očekuje organizovan dolazak u Medveđu Albanaca iz Preševa i Bujanovca, „niti sa bilo koje druge strane".

Izvor: Beta, Politika, Blic i Koordinaciono telo