Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ OBIŠAO UGROŽENA PODRUČJA U OPŠTINI MEDVEĐA

15. Januar 2021.

Medveđa – „Situacija u opštini Medveđi je veoma loša“, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, nakon obilaska terena u Sijarinskoj i Ravnoj Banji. 

Padavine su napravile pravi kolaps u većini mesnih zajednica. Nestanak električne energije je prouzrokovao smetnje u radu pojedinih mobilnih operatera. Komunikacija unutar opštine je izuzetno otežana.

Nadležni iz elektrodistribucije u Medveđi kažu da su ekipe neprekidno na terenu, da su dobili pomoć iz susednih opština i čine sve što je u njihovoj moći kako bi se normalizovala trenutna situacija.

„Sa predstavnicima lokalne samouprave smo bili u obilasku terena. Oštećenja su, pre svega, na infrastrukturnim objektima. Dva mosta su u potpunosti odneta, sela su odsečena, a još 7 do 8 mostova je oštećeno“, rekao je Stanković.

Medveđa je proglasila vanrednu situaciju 12. januara zbog obilnih padavina i poplava, što je dovelo do prekida u napajanju električnom energijom većeg dela opštine,  oštećenja lokalne putne infrastrukture i neispravne pijaće vode u Sijarinskoj Banji zbog plavljenja bunara.

„Uputićemo dopise Vladi Republike Srbije, ministarstvima i EPS-u kako bi nam pomogli u saniranju štete na terenu i što pre poslali ekipe EPS-a kao ispomoć ogranku Elektrodistribucije Medveđa”, kazao je prilikom obilaska terena predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo