Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ: O „GUMOPLASTICI”

27. Februar 2018.

Bujanovac, Beograd – „Naš cilj nije da se od „Gumoplastike” napravi plac za podizanje stambeno-poslovnih zgrada, kao što neki žele, već da se za nju pronađe strateški partner koji bi investirao u proizvodnju,” izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Stanković je objasnio da Koordinaciono telo nema ingerencije za traženje partnera za „Gumoplastiku”, ali da može da obezbedi kontakte sa resornim državnim institucijama i potencijalnim partnerima.

„Mi smo svojevremeno preuzeli obavezu da pomognemo izlazak „Gumoplastike” iz stečaja, što smo 2015. godine i uspeli. Sada je firma u nadležnosti Ministarstva privrede, a naš stav je da ova nekada jaka firma, zbog površine koju zauzima i mesta na kome se nalazi, mora da uloži sredstva u novu tehnologiju i obezbedi strane partnere kako bi nastavila da radi, ali u većem obimu,” kazao je Stanković.

Većina od 68 zaposlenih iz pogona ove firme u selu Klenike štrajkuje od kraja prošle godine, tražeći smenu direktora Srboljuba Dimitrijevića i da im država, kao većinski vlasnik, omogući socijalni program.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo