Arhiva vesti
                   

STANKOVIĆ: NEMA PREGOVORA O TERITORIJI JUŽNIH OPŠTINA

14. Januar 2019.

Beograd - Odgovarajući na pitanja na Fejsbuk stranici dnevnog lista „Danas”, Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, je rekao da niko ne vodi pregovore o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Makedoniji, niti bilo kojoj drugoj regiji u Srbiji, kao i da je to obaveza koja je proistekla iz zakletve koju je dao u Skupštini Republike Srbije i koju poštuje zajedno sa svojim saradnicima.

Stanković je istakao da opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa nisu na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Koordinacionog tela je dodao da su priče o tome da Amerikanci prave „veliku Albaniju“neozbiljne.

„Svako može da priča šta hoće, ali ne sme da narušava Ustav, zakone i teritorijalni integritet Srbije. Na neozbiljne izjave ozbiljni ljudi ne daju komentar, a ja se trudim da budem ozbiljan”, odgovorio je Stanković.

Stanković je kao jedan od motiva za rad u Koordinacionom telu naveo činjenicu da potiče sa juga Srbije i ima obavezu prema tom kraju.

U razgovoru je napomenuo da ovaj posao radi bez materijalne nadoknade i to više od šest godina, koliko je na toj funkciji:

„Postoje kancelarije Koordinacionog tela i u Preševu i u Bujanovcu koje svakodnevno funkcionišu i gde smo mi stalno prisutni. Uloga Koordinacionog tela je da koordiniše rad između lokalnih samouprava, Vlade Republike Srbije i drugih državnih organa. Kada su finansije u pitanju, ja ne primam nikakvu nadoknadu, dok ostalih 19 zaposlenih primaju nadoknadu kao i drugi zaposleni u Vladi”, kazao je Stanković.

Odgovore predsednika Koordinacionog tela, Zorana Stankovića, na ostala pitanja čitalaca dnevnog lista „Danas” koja se odnose na jug Srbije pogledajte na https://www.danas.rs/politika/stankovic-nema-pregovora-o-teritoriji-juznih-opstina/.

Izvor: Danas i Koordinaciono telo