Arhiva vesti
                   

SREMSKA MLEKARA KUPUJE DUVANSKU INDUSTRIJU BUJANOVAC

27. Mart 2017.

Bujanovac - Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović potvrdio je da je Sremskaa mlekara jedini ponuđač za kupovinu Duvanske industrije u Bujanovcu. Direktor Sremske mlekare Rade Basta je, u vezi sa time, izjavio da su planovi za DIB veliki, a ideja je da se pokrene i proizvodnja duvana u ovom delu Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović rekao je da Uprava za sprečavanje pranja novca trenutno proverava poreklo kapitala ove firme.

Prema podacima Ministarstva privrede, prodaje se 57,9 % kapitala DIB-a, po početnoj ceni od 686.354 evra, što je trećina procenjene vrednosti kapitala preduzeća.

DIB zapošljava oko 100 radnika i do sada je nekoliko puta neuspešno prodavan.

Basta kaže da ovo preduzeće planira da pored Bujanovačke, kupi i Duvansku industriju u Ljuboviji. 

„Prošli smo kvalifikacioni postupak i proglašeni smo kupcima. Želimo da zapošljavamo ljude, da podignemo proizvodnju i da uključimo nove proizvodne linije. Tražićemo  od države dozvolu za proizvodnju cigara. Hoćemo domaći brend koji će biti primamljiv za sve”, rekao je Basta.

On je dodao da je u planu i saradnja sa poljoprivrednicima koji bi od Duvanske industrije dobijali sirovinu i proizvodili duvan.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo