Arhiva vesti
                   

,,SRBIJA ŠUME“ U AKCIJI POŠUMLjAVANjA OPŠTINE MEDVEĐA

20. April 2018.

Medveđa - U okviru projekta „Jedno drvo za jednog ratnika“, na području opštine Medveđa vršeno je pošumljavanje. Nosilac projekta je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije.

Šumska sekcija Medveđe je, u saradnji sa šumskim gazdinstvom Leskovca, organizovala akciju pošumljavanja, koju sprovode zatvorenici ustanove za izvršenje kazne zatvora iz Leskovca.

„JP Srbija Šume uključila je i opštinu Medveđa u plemenitu misiju ozelenjavanja i pošumljavanja brojnih ogoljenih površina. Cilj projekta je da se, kroz opštekorisni rad na pošumljavanju, očuva sećanje na deo tradicije srpskog naroda i pruži podrška unapređenju tretmana i resocijalizaciji osuđenika,“rekao je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.

Na području opštine Medveđa pošumljeno je oko 3 hektara šume, a prema planu projekta „Jedno drvo za jednog ratnika“, u Srbiji će od 2014. do kraja 2018. godine biti posađeno 1.300.000 sadnica drveća, odnosno po jedno drvo za svakog stradalog rodoljuba. Projekat, pored pošumljavanja Srbije, ima za cilj da zaborav ne prekrije herojstvo i rodoljublje stradalih srpskih ratnika u Velikom ratu od 1914. do 1918. godine.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo