Arhiva vesti
                   

SPREČENA KRAĐA KOLOSEČNOG PRIBORA U PREŠEVU

24. Januar 2018.

Preševo - U železničkoj stanici Preševo je sprečena krađa kolosečnog pribora, a privedene su dve osobe, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije".

Kako se navodi, radilo se o zajedničkoj akciji zaposlenih u „Infrastrukturi železnice Srbije", pripadnika policije i čuvarskih službi.

Pokušaj krađe organizovan je preko puta železničke stanice, u šumskom pojasu pored kojeg prolazi put. Policija je nakon hvatanja počinilaca izvršila uviđaj i privela ih.

Reč je o kolosečnom priboru uskladištenom u stanici Preševo nakon remonta pruge Vranjska Banja - Ristovac i Bujanovac - Bukarevac.

Krađa podložnih ploča u stanici Preševo, koja je sprečena, četvrti je slučaj za samo desetak dana. U prethodna tri slučaja ukradeno je 470 komada podložnih ploča, čime je „Infrastrukturi železnice Srbije" naneta šteta od preko milion dinara.

Osim velike materijalne štete, krađama infrastrukturnih delova i opreme direktno se ugrožava bezbednost železničkog saobraćaja.

Ovo je još jedan od koraka koje „Infrastruktura železnice Srbije" preduzima u saradnji sa državnim organima, kako bi se sprečile dalje krađe na ovom prostoru, a time i ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i velike materijalne štete.

Izvor: Tanjug, RTS, RTV i Koordinaciono telo