Arhiva vesti
                   

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE U POSETI PREŠEVU

30. Mart 2017.

Preševo - Predstavnici Sportskog saveza Srbije (SSS) posetili su juče Preševo i  razgovarali sa predstednicom opštine i predstavnicima Sportskog saveza Preševa.

Dane Korica, savetnik predsednika SSS, zahvalio se predsednici opštine Preševo na tome što je primila delegaciju Sportskog saveza Srbije. Tokom sastanka je razgovarano o statusu Sportskog saveza Preševa. Korica je rekao da Sportski savez Srbije želi da pomogne Sportskom savezu Preševa da radi u skladu sa zakonom, odnosno da se programi sportskih organizacija na teritoriji  opštine Preševo realizuju  preko Sportskog saveza Srbije, kao  i da se finansiraju klubovi i njihovi programi, prvenstveno programi Sportskog saveza Preševa.

Predsednica opštine i njeni saradnici su prihvatili ideju Sportskog saveza Srbije

Korica je dodao da u Preševu ima mnogo kvalitetne dece i sportista koji bi mogli da postižu odlične rezultate.  Rekao je da je problem to što u Preševu nema puno sportskih objekata i sala, što je važno ako deca žele da se bave sportom.   Istakao je da opština Preševo, Sportski savez Srbije i sportski klubovi treba zajednički da obezbede što bolje uslove budućim sportistima, kako bi bilo što više šampiona iz ovog dela Srbije i kako bi Preševo dospelo na mapu uspešnih sportskih organizacija.

Rijad Ajeti, predsednik Sportskog saveza Preševa, zahvalio se Sportskom savezu Srbije što je posetio Preševo. Rekao je da je cilj održanog sastanaka bio  bolje funkcionisanje Sportskog saveza Preševa. Dodao je da Sportski savez Preševa već dve godine nije dobio nikakva sredstva za promociju sporta, kao i da nema uslove za rad i kancelariju. Zaključio je da će opština ubuduće sredstva za sport, koja su deljena preko Sportskog saveza Preševo, dodeljivati i klubovima koji su aktivni.

Izvor: SOS kanal i Koordinaciono telo