Arhiva vesti
                   

SPORTOM PROTIV NASILjA

20. Novembar 2014.

Bujanovac - U osnovnoj školi „Branko Radičević" u Bujanovcu održana je još jedna akcija „Sportom protiv nasilja", koju organizuju Teniski savez Srbije,  NIS, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta, a đaci su imali priliku da uživaju u čarima „belog sporta".

Dečaci i devojčice iz Bujanovca imali su priliku da nauče osnovne pokrete u tenisu i da na trenutak uđu u svet svojih idola – Novaka Đokovića, Jelene Janković, Ane Ivanović i ostalih tenisera.

Akcija „Sportom protiv nasilja” još jednom je pokazala da ima puno zainteresovanih i da je malo potrebno kako bi se najmlađima pokazalo da je bavljenje sportom lep i zdrav način za zabavu.

Od početka oktobra, u akciji je učestvovalo više od 4.000 đaka iz devet gradova u Srbiji, a ona će biti nastavljena do kraja školske godine.

Deci su, pored teniske obuke, uručeni pokloni koje je obezbedio NIS, višegodišnji generalni sponzor Teniskog saveza Srbije,  u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja.

Akcija „Sportom protiv nasilja“ je održana u Beogradu, Novom Bečeju, Novom Pazaru, Prijepolju, Vrnjačkoj Banji, Kraljevu, Jagodini, Kragujevcu, Užicu i Bujanovcu, a slede Vladičin Han i Surdulica (25.11), Hrtkovci (03.12), Nova Pazova (11.12) i Zaječar (17.12).

Izvor: FoNet i Koordinaciono telo