Arhiva vesti
                   

SLUŽBA KOORDINACIONOG TELA 11 GODINA OPREMA PRVAKE IZ BUJANOVCA, PREŠEVA I MEDVEĐE

1. Septembar 2022.

Bujanovac - Vršilac dužnosti direktorke Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Danijela Nenadić, dodelila je u Bujanovačkim školama besplatan školski pribor i rančeve đacima prvacima. Nenadić je školski pribor i torbe podelila đacima Osnovne škole „Bora Stanković“ u bujanovačkom selu Klenike kao i prvacima Osnovne škole „Naim Frašeri“ u Bujanovcu.

Tom prilikom Nenadić je đacima, njihovim roditenjima i prosvetnim radnicima poželela srećan početak školovanja.

„Služba Koordinacionog tela je i ove godine obezbedila sav neophodan pribor za đake prvake, uključujući rančeve, radne sveske, pernice, šestare, lenjire i sve ono što je neophodno“, rekla je v.d.direktorke SKT.

Događaju su prisustvovali i predstavnici opštine Bujanovac na čelu sa predsednikom opštine, Nagipom Arifijem. Prisutan je bio i odbornik  SO Bujanovac, Nenad Mitrović koji je prvacima poželeo što više petica.

„Želim vam da školu shvatite ozbiljno jer ćete obrazujući se postati čestiti i uzorni građani“, poručio je Mitrović.

On je dodao da je srećan što je školska godina u Bujanovcu počela ovako i što je sve spremno za  nastavu.

Direktori škola su se zahvalili Službi Koordinacionog tela na pomoći koju pruža već 11 godina a učenicima i njihovim roditeljima poželeli srećan početak školovanja.

Učenici starijih razreda ovih škola su svečanim programom dočekali đake prvake a škole su posebno dekorisane kako bi dobrodošlica novim učenicima bila što veselija i lepša.

Koordinacino telo već 11 godina obezbeđeuje za sve prvake iz tri opštine besplatan školski pribor i rančeve.  Za školsku 2022/2023. godinu Služba Koordinacionog tela izdvojila je 3.499.997, 40 dinara sa PDV-om. Na teritoriji opštine Bujanovac u prvi razred kreće 362 đaka a iz budžeta je izdvojeno 1.620.203,40 dinara sa PDV-om za nabavku školskih torbi i pribora. Na teritoriji opštine Preševo ove godine u prvi razred kreće 352 učenika a iz budžeta Službe Koordinacionog tela opredeljeno je 1, 575, 446, 40 dinara sa PDV-om. U opštini Medveđa u prvi razred krenuće 68 đaka, a za rančeve i školski pribor izdvojeno je 304. 347, 60 dinara sa PDV-om.

Opština Preševo još uvek nije završila postupak javne nabavke pa će rančevi i školski pribor biti dodeljeni prvacima u toj opštini nakon okončanja postupka.

Izvor: Koordinaciono telo