Arhiva vesti
                   

ŠKOLA SVETI SAVA UVODI DUALNO OBRAZOVANjE

31. Maj 2017.

Bujanovac-U prvi razred Stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, školske 2017./2018. Godine moći će da se upiše ukupno 150 svršenih osnovaca. Za razliku od prethodnih godina sada neće biti upisa učenika za zanimanje komercijaliste. Međutim, ova škola će u okviru dualnog obrazovanja, prvi put upisati 15 đaka koji će se školovati za zavarivača i mašinbravara.

Pomenuta zanimanja su tražena na tržištu rada i dobro su plaćena, pa b i za njih, prema očekivanju direktorke Biserke Jović, trebalo da bude posla nakon školovanja.

„Sa bujanovačkim „Megalom“, vranjskim „Alfa-plamom“, Preduzećem za puteve i „BIDA“ iz Vranja potpisali smo ugovore kojima je dogovoreno da naši učenici, budući zavarivači i mašinbravari u ovim preduzećima tokom školovanja, obavljaju stručnu praksu“, objasnila je Jović.

Đaci će kako je i naglasila direktorka škole imati svoje mentore koji će pratiti njihovo osposobljavanje i celokupan rad, na osnovu čega će ukoliko budu zadovoljni, odmah po završetku mature, biti zaposleni u pomenutim firmama.

Konkursom za upis učenika u prvi razred za iduću školsku godiu pored kombinovanog odeljenja koji će školovati dualno, predviđen je upis 30 budućih finansijskih administratora, mašinskih tehničara motornih vozila i medicinskih sestara-vaspitača.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo