Arhiva vesti
                   

ŠKOLA SVETI SAVA: KNjIGE IZLAZE IZ SENKE

28. Oktobar 2016.

Bujanovac – Povodom obeležavanja Meseca knjige, u holu Stručne škole „Sveti Sava“ u Buajnovcu organizovana je izložba knjiga za učenike i građanstvo.

Prezentacija nove školske lektire, rečnika i enciklopedija, koje su u školsku biblioteku nabavljene tokom ove godine, osmišljena je sa ciljem da knjige „siđu“ sa polica i „izađu“ iz prostora biblioteke kako bi se približile učenicima.

„Izvukli smo likove iz poznatih književnih dela. Učenike, koji će ih dočarati, obukli smo u prepoznatljive kostime. Pored predstavljanja književnih likova, đaci-glumci će svojim drugarima i posetiocima ove uzložbe preporučiti najadekvatnije knjige za čitanje,“ rekla je profesorka srpskog jezika Dragana Milenković.

Ona je, zajedno sa svojim koleginicama i bibliotekarkom škole, deo tima koji je osmislio i organizovao ovu tradicionalnu izložbu.

Na izložbenom štandu, učenici škole, koji su nosili kostime pozajmljene od bujanovačkog KUD „Soko“,  su razgovarali sa posetiocima i potencijalnim čitaocima i, prema sopstvenoj proceni, preporučivali im odgovarajuće knjige za čitanje.

„Želeli smo da istaknemo važnost knjige i da doprinesemo razvoju čitalačke kulture među našim učenicima ,“rekla je direktorka OŠ „Sveti Sava“ Biserka Jović.

Biblioteka ove škole školi raspolaže sa fondom od preko 15.000 knjiga, počev od školske lektire pa do stručne literature.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo