Arhiva vesti
                   

SKGO: ODRŽAN ČETVRTI SASTANAK MREŽE ZA ROMSKA PITANjA

24. April 2017.

Bujanovac, Preševo, Medveđa - Stalna konferencija gradova i opština održala je četvrti sastanak Mreže za romska pitanja SKGO, u okviru koje se diskutovano o temi Zdravstvene medijatorke – podrška lokalnim samoupravama“. Sastanku je prisustvovao predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

„Cilj ovog projekta je da se poveća nivo informisanosti romske populacije o tome šta im je dostupno u zdravstvenom sistemu, kao i da se podigne svest o neophodnosti brige za svoje zdravlje“, rekla je pomoćnica ministra u Sektoru za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu u Ministartvu zdravlja Vesna Knjeginjić.

U 59 opština je zaposleno 75 medijatorki u zdravstvu. U narednom trogodišnjem periodu biće opredeljena dodatna sredstva za zapošljavanje medijatorki kao zdravstvenih saradnika u domovima zdravlja.

Na sastanku je rečeno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja sa posebnom pažnjom pratiti ostvarivanje prava na prijavu prebivališta na adresi Centra za socijalni rad lica koja ni po kom drugom osnovu ne mogu prijaviti prebivalište.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo