Arhiva vesti
                   

„SIMPO” OBELEŽIO JUBILEJ

8. Decembar 2012.

Izvor: Politika / Vranje – Kompanija „Simpo” obeležila je juče 49-godišnjicu poslovanja, a gost im je bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je poručio da će država pomoći da prebrode trenutnu krizu, jer, kako je rekao, takve firme Srbiju vuku napred.Nikolić, koji je juče obišao „Simpove” fabrike u Preševu, Bujanovcu i Vranju, rekao je da je pomoć države potrebna pre svega zbog strateškog značaja te kompanije za razvoj juga Srbije i celokupne domaće ekonomije.

„Danas je “Simpo” u krizi, a ko nije? Nije ta kriza zbog vas, vi odlično radite. “Simpu” država može, treba i hoće da pomogne. Nije “Simpo” PR agencija, nego iz njegovih fabrika izlaze gotovi proizvodi i ne traži „Simpo“ novac na poklon kao što su mnogi u Srbiji navikli”, kazao je Nikolić.

On je dodao da su toj kompaniji potrebne garancije da će vratiti novac koji je pozajmila, a da će, ako te garancije dobije, moći jeftino da se zaduži. „Zato vam u svoje ime, i nadam se u ime Vlade Srbije, ako budu hteli da slušaju, obećavam da „Simpo“ mora da postoji i da napreduje, jer dok napreduje ima ko da vuče Srbiju napred”, rekao je Nikolić.

Ističući veliko zalaganje predsednika „Simpa” Dragana Tomića, koji je 45 godina na toj funkciji, Nikolić je naveo da su mnogi kritikovali vreme u kojem je postojala društvena svojina i direktori preduzeća u društvenoj svojini, iako su to većinom bili ljudi koji su se o njima brinuli kao da su njihova.Za razliku od takvih direktora, privatizacija je, prema Nikolićevim rečima, na čelo mnogih preduzeća dovela ljude koji su kupljenu imovinu upropastili.

„“Simpo“ je vaš, vi i vaši očevi ste ga stvarali, u njemu će raditi i vaša deca, sve može da se menja ali „Simpo“ mora da opstane”, rekao je Nikolić.