Arhiva vesti
                   

ŠEST KANDIDATA ZA POSLANIKE SA JUGA SRBIJE

24. Februar 2014.

Bujanovac/Preševo -- Prema podacima RIK, opština Bujanovac na predstojećim parlamentarnim izborima ima pet kandidata na do sada proglašenim listama za poslanike, a Preševo jednog.

Potencijalne poslanike iz Bujanovca kandidovali su Srpska napredna stranka (SNS), Demokratska stranka Srbije (DSS), Nova demokratska stranka (NDS) i Srpska radikalna stranka (SRS), dok se potencijalni poslanik iz Preševa nalazi na listi Liberalno demokratske partije (LDP).

Na poslaničkoj listi SNS pod brojem 148 nalazi se Nenad Mitrović, predsednik gradskog odbora SNS u Bujanovcu, na poslaničkoj listi DSS pod brojem 227 nalazi se Slavoljub Ristić iz Bujanovca, dok se pod rednim brojem 188 na poslaničkoj listi NDS nalazi Boban Pavlović iz Bujanovca.

SRS ima dva kandidata za poslanike iz Bujanovca - Jovicu Stojmenovića pod brojem 110 i Gordanu Tasić, pod brojem 219.

Jedini kandidat za poslanika iz Preševa je Kujtim Sadriu, koji je i jedini Albanac na do sada proglašenim poslaničkim listama. Nalazi se na listi LDP pod rednim brojem 148.

Učešće na parlamentarnim izborima najavila je i Partija za demokratsko delovanje (PDD) koja je još u fazi prikupljanja potpisa podrške, čiji je lider Riza Haljimi najavio da će predati poslaničku listu sa deset kandidata za poslanike.

Izvor: B92