Arhiva vesti
                   

ŠEF II SEKTORA OPERACIJA DELEGACIJE EU ŠTEFEN HUDOLIN U DVODNEVNOJ POSETI JUGU SRBIJE

29. Septembar 2016.

Bujanovac – Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije, Štefen Hudolin,  posetiće 30. septembra Vranje i Bujanovac i obići projekte koje finansijski podržavaju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski Progres, a koji doprinose razvoju infrastrukture, podsticaju konkurentnosti lokalnih ekonomija i otvaranju novih radnih mesta, kao i unapređenju socijalne inkluzije i dobrog upravljanja.

Štefen Hudolin će sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem obići Slobodnu zonu Bunuševac u Vranju, za čiji je dalji infrastrukturni razvoj Evropska unija, u partnerstvu sa Vladom Švajcarske, opredelila 192.000 evra.

U Vranju će Štefen Hudolin, u prisustvu državnog sekretara Ministarstva privrede Dragana Stevanovića, uručiti Ugovore o donaciji za 17 preduzetnika, mikro i malih preduzeća, koja  će uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, u visini od 253.880 evra,  nabaviti opremu i tako povećati proizvodnju i stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mesta.

Istog dana, u Bujanovcu će se Štefan Hudolin sastati sa predsednikom opštine Bujanovac, Šaipom Kamberijem i sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac, i Medveđa, Zoranom Stankovićem.

Dan ranije Hudolin će istim povodom posetiti Bojnik i Lebane.

Aktivnosti Evropskog Progresa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. 

Izvor: Nova ekonomija i Koordinaciono telo