Arhiva vesti
                   

SEDNICA UPRAVNOG ODBORA EVROPSKOG PROGRESA

25. Februar 2015.

Blace - U petak, 27. februara, 2015. godine, sa početkom od 12.30 časova, u Blacu će u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija biti održan četvrti sastanak Upravnog odbora Evropskog Progresa.

U radu sastanka učestvovaće predstavnici ministarstva Republike Srbije, 34 lokalne samouprave koje učestvuju u realizaciji Programa Evropskog Progresa, predstavnici razvojnih agencija i projekata, civilnog društva, kao i donatori Delegacije Evropske unije i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju. Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS, kao izvršni partner, ima ulogu koordinatora Odbora.

Članovi Upravnog odbora će se na sastanku upoznati sa napretkom koji je Program ostvario u periodu od 17. septembra do 31. decembra 2014. godine, kao i sa aktivnostima u vezi sa učenjem srpskog jezika kao nematernjeg u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. Razmatraće se projekti za izradu tehničke dokumentacije, koji su predloženi za finansiranje, kao i nacrt javnog poziva za izradu planova detaljne regulacije.

Izvor: Topličke vesti i Koordinaciono telo