Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 22.05.2013.

22. Maj 2013.

Služba Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa raspisala je konkurs za dodelu 60 miliona dinara bespovratnih sredstava malim i srednjim preuzećima i poljoprivrednim zadrugama u tri opštine. Za opštinu Bujanovac opredeljeno je 25, 5 miliona dinara, za Preševo 22, 5 a za Medveđu 12 miliona dinara.

„Ovim programamom država, putem Koordinacionog tela, teži da pomogne ekonomski razvoj tri nerazvijene opštine, da podstakne i unapredi proizvodnju kako bi preduzetništvo ovog područja postalo konkuretnije, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu i naglasio da je, pre svega, konkurs usmeren na smanjenje stope nezaposlenosti, odnosno podsticaj zapošljavanja“.

Za bespovratna sredstva mogu da konkurišu privrednici koji imaju sedište u ovim opštinama, najmanje dva zaposlena, kojima račun nije u blokadi, niti je pokrenut stečajni postupak i čija firma posluje najmanje tri godine.

Sva preduzeća koja su prošle godine konkurisala i kojima su dodeljena sredstva ove godine ne mogu da konkurišu. Privrednici koji su dobili sredstva i zaposlili radnike ne mogu da ih otpuste naredne tri godine.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava na konkursu po jednoj firmi je tri miliona dinara.