Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 22.03.2013.

22. Mart 2013.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sastaće se danas sa Vericom Kalanović, ministarkom regionalnog razvoja i lokalne samouprave i predsednikom opštine Preševo Ragmi Mustafom u resornom ministarstvu kako bi intenzivirali saradnju i razgovarali o ekonomskim projektima i razvoju ovog kraja.

„Ovo će biti dobra prilika da se svi uvere u brigu države prema tom kraju i sve češću saradnju lokalnih i centralnih vlasti. Bez ovakve saradnje i aktivnog učešća države u rešavanju problema stanovnika ovih opština nema ni oporavka ni ekonomskog razvoja“, rekao je Stanković.

On je objasnio da je planirana izgradnja Industrijske zone u Preševu o kojoj se razgovaralo sa predstavnicima lokalne samouprave između ostalog tema razgovora.

Stanković je istako da je posvećen ekonomskom oporavku opština, ali i da su problemi koji muče Preševo isti kao i problemi koji muče druge opštine i stanovnike u Srbiji.

„Ministarka Kalanović je najavila intenziviranje saradnje na planiranju industrijske zone s obzirom na to da je lokacija na kojoj se ona nalazi izuzetno atraktivna zbog blizine Koridora 10 sa jedne i železničke pruge sa druge strane“, istako je Stanković i izrazio zadovoljstvo što se stvari pomeraju u dobrom pravcu.

Stvari se moraju rešavati sistemski uz punu podršku državnih organa i poštovanje zakona. Tako ćemo jedino imati sigurno i stabilno područje u koje će mnogi želeti da ulažu, poručio je Stanković.