Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 20.03.2013.

20. Mart 2013.

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa je 13. marta prilikom posete poplavljenim područjima, obavešteno od Nagipa Arifija, predsednika opštine Bujanovac o situaciji koja je nastala kada je na administrativnoj liniji na nedozvoljenom mestu patrola Vojske Srbije zatekla više lica u pokušaju prelaska sa stokom. Predsednik Koordinacionog tela kontaktirao je nadležne u Vojnoj bazi kod sela Končulj i tom prilikom informisan je o detaljima tog događaja.

„Informisan sam da su lica pokušala da pređu administrativnu liniju na nepredviđenom mestu za to i da ih je tom prilikom zaustavila patrola Vojske koja je pozvala policiju i pravosudne organe. Rečeno mi je i da su zatečena lica objasnila da to nisu učinila s namerom. S obzirom da je počinjen prekršaj, policija je sačinila zapisnik, a sudski organi su izrekli prekšajne kazne. Takođe, stoka je vraćena vlasnicima“, izjavio je Stanković.

On je objasnio i da je o pojedinostima odmah po dobijanju informacija obavestio predsednika opštine Arifija, kao i da je istog održao sastanak sa predsednikom Mesne zajednice Končulj.

„Svakako da nije reč o maltretiranju građana, već o odgovornom ponašanju pripadnika Vojske Srbije čiji je zadatak da štite administrativnu liniju od nelegalnih prelazaka, istako je predsednik Koordinacionog tela i naglasio da nema mesta manipulacijama i tezi o maltretiranju meštana Končulja.

„Nema potrebe za ovom vrstom nametanja i pravljenja problema gde ih nema.  Stvari su jasne, moraju se poštovati zakoni i oni važe za sve jednako. Moj savet je da meštani ovog sela ne podležu političkim manipulacijama zarad nečijih ciljeva koji im neće doneti bolji život. Stanovnike ovog sela obići ću prilikom prve sledeće posete i sa njima lično popričati o unapređenju njihovog života, poručio je Stanković.