Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 18.03.2014.

18. Mart 2014.

DOBRA VEST ZA GRAĐANE PREŠEVA, BUJANOVCA I MEDVEĐE

„Albanskoj nacionalnoj manjini i Partiji za demokratsko delovanje, koju predvodi Riza Halimi, čestitam na dobroj i odgovornoj odluci da izađu na izbore u ovakom značajnom broju i osvoje dva mesta u Republičkom parlamentu“, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Stanković je istako da je odluka da izađu na izbore bila ispravna, jer je to  pravi put da se poboljša život ljudi na ovim prostorima, kao i da se kroz parlamentarno delovanje pokaže namera albanske zajednice da učestvuje i da se integriše u politički život Srbije.

„Drago mi je da su prepoznli nameru države i opredelili se za takav pravac, nasuprot onih koji očigledno nisu pokazali političku zrelost, u neku ruku i odgovornost, prema stanovništvu ove tri opštine, pa čak i svom biračkom telu“, poručio je Stanković. On je izjavio da nas očekuje puno posla koji se mora završiti i da je došao trenutak da se on privede kraju.

„Očekujem od budućih narodnih poslanika da će uticati na poboljšanje atmosfere koja će doprineti rešenju problema  uz obostrano razumevanje, kao i da će se više zalagati da se zakoni, koje Skupština bude donosila, poštuju u ovim opštinama“, naglasio je Stanković. 

Izvor: Koordinaciono telo