Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 16.05.2013

16. Maj 2013.

Opštine Bujanovac i Preševo krajem febrauara meseca ove godine pogodile su poplave. Ukupna šteta, prema procenama dve opštinske komisije Preševa i Bujanovca, iznosila je 7 miliona 455 hiljada dinara. Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu obezbedilo je iz budžeta Vlade Republike Srbije 7 miliona 350 hiljada dinara, a opština Bujanovac  iz svog budžeta izdvojila je još 150, 500 hiljada dinara.

Opštini Bujanovac, na osnovu procenjene štete, opredeljena su sredstva u iznosu od 5 miliona 137 hiljada dinara. Od tog iznosa mesna zajednica Levosoje, čiji stanovnici su od poplava pretrpeli najviše štete, dobiće 4 miliona 510 hiljada dinara za sanaciju,  dok će opština Preševo dobiti 2 miliona 313 hiljada i 500 dinara.

Na osnovu zapisnika opštinskih komisija, Koordinaciono telo uputilo je zahtev Vladi Srbije koja je opredelila sredstva. Na taj način, uz manju finansijsku pomoć iz budžeta opštine Bujanovac, u potpunosti će biti sanirana šteta nastala izlivanjem reke Moravice, neočišćenih vodotokova i velikih količina padavina.