Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 10.12.2013.

10. Decembar 2013.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković, sastao se danas u Klenikama sa radnicima „Gumoplastike“ iz Bujanovca i  tom prilikom razgovaralo se o planovima za naredni period i o problemima zbog prekida radnog odnosa. Okupljenim radnicima, predsednik Koordinacionog tela izložio je svoj plan kako i na koji način da se prevaziđe nastala situacija.

Okupljeni radnici bili su jednoglasni u zahtevu da što pre otpočne proizvodnja i proces rada. Predsednik Koordinacionog tela istako je da razume i podržava zahteve radnika i objasnio je da je potrebno da se najpre pronađe strateški partner, a za to je potrebno još malo vremena . Stanković je okupljene radnike pozvao da budu strpljivi i objasnio da se mora sačekati i odluka Privrednog suda kojom se potvrđuje izlazak „Gumoplastike“ iz stečaja.

„Namera je da se postojeći radnici zadrže na svojim radnim mestima. Potrebno je obnoviti zapuštene i devastirane pogone u kojima nema ni grejanja, pa su uslovi u kojima radite neprimereni. Potrebno je kupiti i nove mašine, jer su postojeće dotrajale, zatim uvesti nove tehnologije, kao i da se menadžment profesionialno podigne na viši nivo“, rekao je Stanković i dodao da je do sada samo stečajni upravnik ove fabrike imao završen fakultet. Predsednik Koordinacionog tela naglasio je da je Vlada Srbije veoma odlučna da ovu fabriku podigne na onaj nivo koji je nekada imala i istrajaće u tome.

„Činjenica je da su poslednjih 15 godina propadanja „Gumoplasnike“ prethodne Vlade pokušavale nekoliko puta da je izbave iz stečaja i pokrenu proizvodnju. Međutim mi smo opredeljeni da u tome uspemo i da vas, koji godinama radite u ovoj fabrici i prehranjujete porodice od  nje, ne prepustimo slučaju“, obećao je Stanković, dodajući da su velike zalihe repromaterijala i obuće skladištene i da propadaju, što će se u najskorijem vremenu rešiti u pozitivnom pravcu.  

Stanković je naglasio i da je veoma svestan odgovornosti kada je „Gumoplastika“ u pitanju, jer je ona nekada bila gigant i da je zadatak koji je pred njim veoma kompleksan i zahteva vreme u kome nema brzih rešenja.