Arhiva vesti
                   

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE - 03.07.2013.

3. Juli 2013.

U potpunosti isplaćen novac za sanaciju štete nastale od poplava u opštinama Bujanovac i Preševo

U potpunosti je isplaćen novac za sanaciju štete nastale izlivanjem reke Moravice, neočišćenih vodotokova i velikih količina padavina, na području opština Bujanovac i Preševo. Sredstva u iznosu od sedam miliona i 455 hiljada dinara obezbedilo je Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa iz budžeta Vlade Republike Srbije.

„Na osnovu zapisnika opštinskih komisija Koordinaciono telo uputilo zahtev Vladi Srbije koja je opredelila tražena sredstva, rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela. On je istakao da je manja finansijska pomoć data i iz budžeta opštine Bujanovac, čime je u potpunosti sanirana šteta. 

Opštine Bujanovac i Preševo krajem febrauar meseca ove godine pogodile su poplave.

„Opštini Bujanovac na osnovu procenjene štete opredeljena su sredstva u iznosu od 5 miliona 137 hiljada dinara. Od tog iznosa mesna zajednica Levosoje, čiji stanovnici su od poplavama pretrpeli najviše štete dobili su 4 miliona 510 hiljada dinara za sanaciju,  dok je opština Preševo dobila 2 miliona 313 hiljada i 500 dinara“, objasnio je predsednik Koordinacionog tela.