Arhiva vesti
                   

SAJAM ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA PČINjSKOG I JABLANIČKOG OKRUGA

11. Jun 2015.

U Vranju će se 17. juna održati Sajam organizacija civilnog društva  južne Srbije, koji organizuje TACSO resurs centar i grad Vranje.

Sajam će početi u 10 časova na prostoru pešačke zone, a javna debata u 13 časova u sali Načelstva (ul.Petog Kongresa 1). Organizacije civilnog društva iz Leskovca i Vranja, kao i iz 11 opština iz regiona (Bujanovac, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Preševo, Bojnik, Lebane, Medveđa, Vlasotince i Crna Trava) će na sajmu  predstaviti svoje aktivnosti građanima.

Cilj održavanja Sajma je promocija rada i povećanje vidljivosti organizacija civilnog društva, kao i njihovo umrežavanje i uspostavljanje međusobne saradnje sa lokalnim samoupravama i medijima. Pored predstavljanja  na  otvorenim uličnim  štandovima, organizacije će javno prezentovati svoje projekte i aktivnosti. Biće organizovana i druženja sa predstavnicima medija, kao i debate u kojima će učestvovati predstavnici lokalnih samouprava, a na kojima će se govoriti o uključivanju organizacija civilnog društva u procese donošenja propisa, mogućnostima za korišćenje javnih prostora za njihov rad i o transparentnom finasiranju organizacija civilnog društva iz lokalnih i nacionalnih budžeta.

Formular za prijavu učešća na sajmu možete preuzeti na https://drive.google.com/file/d/0B5JidIrxTq9jT20yc2pNTlFPZm1ZSk5TaTVUdkRVUmwyT1Fr/view?pli=1

Na Sajmu će biti predstavljene i aktivnosti Resurs centra okupljenog oko konzorcijuma koji predvode Građanske inicijative, a koji podržava TACSO. Prisutni građani i organizacije će imati priliku da saznaju koju vrstu usluga pruža Resurs centar, kao i koje od usluga da odaberu u cilju jačanja kapaciteta svojih organizacija.

Projekat pružanja tehničke podrške organizacijama civilnog društva podržava Evropska unija.

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo