Arhiva vesti
                   

SAJAM CIVILNOG DRUŠTVA U BUJANOVCU

25. Avgust 2022.

Bujanovac – Beograd – Sajam civilnog društva „Lokalni glasovi“ održan je na centralnom  trgu, ispred Doma kulture „Vuk Karadžić“  u Bujanovcu. Na sajmu je učestvovalo 20 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana iz Bujanovca, Vranja i Lebana.

Sajam je zvanično otvoren na ceremoniji u sali Doma kulture. Događaju su prisustvovali  predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi, v.d. zamenice direktorke Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Jelena Čolić sa  kolegama i saradnicima, predstavnici Britanske ambasade te predstavnici organizatora.  Na platou na trgu su postavljeni štandovi lokalnih organizacija a prisutni građani su mogli da se informišu o radu organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana.

„Ove organizacije, kao korisnici malih grantova su u prethodnih godinu ipo dana, u svojim zajednicama sprovodili projekte osnaživanja i aktiviranja mladih, poboljšanja pružanja socijalnih usluga, umanjenja rodne nejednakosti ali i pružanja podrške ranjivim grupama i pomoći u uslovima pandemije Kovid 19“, navode organizatori.

Događaj je organizovan u okviru projekta „Alved“ koji finansijski podržava britanska vlada, a sprovode „Inicijativa za mirne promene“ i „PIN“ u partnerstvu sa građanskim inicijativama, Mrežom vršnjačkih edukatora PEN i NGO Aktivom.

Izvor: Danas, Koordinaciono telo