Arhiva vesti
                   

„S TAMAROM U AKCIJI“ I U PČINjSKOM I JABLANIČKOM OKRUGU

13. Septembar 2016.

Emisija  „S Tamarom u akciji“ u novoj sezoni će pomoć i krov nad glavom obezbediti najugroženijim porodicama na jugu Srbije.

Cela nova sezona će biti snimana u Niškom, Jablaničkom, Pčinjskom, Topličkom i Pirotskom okrugu a emitovanje prve epizode zakazano je za 30. septembar.

Učesnici su se prijavljivali tokom celog leta a ekipa serijala je sarađivala sa lokalnim smoupravama centrima za socijalni rad, preko kojih je proveravala ko su korisnici socijalne pomoći.

„Reč je o pravom malom istraživačkom radu. Pitamo i komšiluk za mišljenje, trudimo se da odaberemo porodicu kojoj je pomoć neophodna“, kaže Tamara Grujić, autorka i voditeljka emisije.

Druga sezona biće rađena u novom formatu, dokumentarno-kolažnom a pored renoviranja kuća, Tamara će prikazati zanimljivosti o samom mestu, neobične ljude, legende i prirodne lepote kraja u kome je epizoda snimana.

O Medveđi, u kojoj je snimljena druga epizoda, Tamara Grujić kaže da se o ovom mestu malo zna.

„Opasana je brdima i planinama, bogata rudama. Obišli smo rudnik „Lece“ u kom postoje srednjovekovna okna iz 1200.godine, zatim selo Bučumet, gde poludrago kamenje možete naći bukvalno na ulici. Uz to, renovirali smo kuću od blata u kojoj su živeli otac, majka i četvoro dece“ kazala je Grujić.

Izvor: Večernje novosti, Koordinaciono telo