Arhiva vesti
                   

RUKOMETAŠICE NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU U VELIKOJ PLANI

25. Maj 2017.

Bujanovac Rukometni  treneri  Goran Tašković i Ivan Dobardžijev obavljaju završne pripreme bujanovačkog  ŽRK „Mladost“ za Republičko takmičenje rukometašica mlađih kategorija koje će biti održano 27.i 28. maja u Velikoj Plani.

Bujanovčanke će nastupiti  u kombinovanoj ekipi, zajedno sa vršnjakinjama iz  Morave iz Vladičinog Hana.

One su juče u Sportskoj hali „Mladost“ u Bujanovcu obavile  zajednički trening pred predstojeći  takmičarski nastup.

Goran Tašković, jedan od trenera bujanovačke Mladosti, podseća da su oba kluba kandidovala po sedam igračica.

„Zbog nedostatka novca prinuđeni smo na ovakav način rada kako bi sa Hančanima podelili troškove.  Svih šest selekcija u RK Mladost, zbog toga, mora da igra turnirski, a od novembra prošle godine nismo dobili ni dinara od  lokalne samouprave.Na nedavnom konkursu za sredstva iz budžeta  odobreno nam je samo 300.000 dinara. Naravno, uputili smo žalbu nadležnoj komisiji, s obzirom da su njeni članovi, prilikom odlučivanja  prekršili 6 članova i 24 stava iz Zakona o sportu“, kaže Tašković, uz napomenu da  je samo za izradu legitimacija potrebno po 2.000 dinara, a klub polaznicima ne naplaćuje  članarinu.

Po završetku Republičkog takmičenja članovi RK Mladost imaće priliku da učestvuju  u osmodnevnom rukometnom kampu na Borskom jezeru, gde će od 1. jula boraviti desetak devojčica i dečaka ovog kluba.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo