Arhiva vesti
                   

REŠENjE ZA SISTEM VODOSNABDEVANjA U SELU ŽBEVAC

19. Decembar 2017.

Bujanovac - Meštani sela Žbevac, koje se nalazi u bujanovačkoj opštini, trebalo bi uskoro da dobiju vodovodni sistem koji ispunjava sve standarde, za razliku od trenutnog stanja gde većina seoskih domaćinstava nema vodu za piće.

Pitanje vodosnabdevanja u selu sa više od 200 domaćinstava pokrenuo je na poslednjoj sednici Opštinskog veća zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, koji je tom prilikom istakao da će početnu fazu projekta finansirati lokalna samouprava.

„Selo Žbevac ima vodovodnu mrežu izgrađenu od donacija, ali su prve analize pokazale da voda sadrži mangan i gvožđe, dok je posle kontrole dve nove probne bušotine u vodi pronađen aluminijum“, kazao je Arsić.

On je istakao da su donatori izrazili spremnost da nastave finansiranje ovog projekta, ali da lokalna samouprava mora da obezbedi sredstva za još dve probne bušotine.

„Zbog toga će ovaj projekat biti uvršten u Posebni program JP „Komunalac“, dok će opština za ove namene izdvojiti 600.000 dinara“, rekao je Arsić.

Inače, ukupna vrednost pomenutog programa „Komunalca“, koji obuhvata važne infrastrukturne projekte, bi sa 25 miliona dinara u ovoj godini, trebalo da bude povećana na 38 miliona u 2018.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo