Arhiva vesti
                   

REKONSTRUKCIJA VRTIĆA „NAŠA RADOST“ I MUZIČKE ŠKOLE U BUJANOVCU

4. Avgust 2015.

U Bujanovcu je počela rekonstrukcija Predškolske ustanove „Naša radost“ i Muzičke škole. To je deo humanitarne pomoći koju realizuje Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja. Sredstva za rekonstrukciju 120 hiljada dolara izdvojile su Američka ambasada i Garda Ohaja.

 Oko 40.vojnika 4.brigade Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja pomoći će izvođačima iz Bujanovca da zamene stolariju, sanitarne čvorove, električnu instalaciju.

 Pukovnik Igor Avdić, predstavnik Generalštaba VS, rekao je da vojnici uvek pogađaju metu, a da je ovim projektom pogođena u centar meta, jer se tiče naraštaja koji tek dolazi i koje će nadživeti sve nas.

Potpukovnik Kori Šej, ambasada SAD izrazio je zadovoljstvo što će na neki način unaprediti život dece u Bujanovcu, a  čast je i za Bujanovac što su dobili jedinicu Crveni konji, koja je jedna od naših najboljih jedinica.

Zgrada vrtića u Bujnaovcu sagrađena je pre četrdeset godina i ovo je prva veća rekonstrukcija.

Direktor PU „Naša radost“ u Bujanovcu Milovan Aleksić rekao je da je dotrajala stolarija kao i sanitarni čvorovi. Jedan deo krova pod hitno bi trebalo zameniti ali predškolska ustanova će aplicirati kod donatora.

Biće saniran i krov Muzičke škole, zamenjena stolarija i postavljena izolacija. Koordinator projekta je lokalna samouprava.

Nedžat Beljulji, koordinator projekta istakao je da je lokalna samouprava sada u fazi vraćanja poverenja raznih nacionalnosti i izrazio nadu da će realizacija ovog projekta doprineti tome da će u budućnosti imati još bolju saradnju.

Američki i srpski vojnici na istom zadatku družiće se do 20.avgusta kada je predviđen završetak radova.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo